Blogg

Black Friday - Nu är det dags!

Med snö över nästan hela Sverige är det nog många som redan börjat få lite julstämning. En hel del butiker har även ändrat till julskyltning och lyfter fram olika julklappserbjudanden.

Julhandeln har helt klart börjat men den dag som verkligen kan sägas vara ”startskottet” för inköp av julklappar kommer på fredag – Black Friday. (Kika därför in här på Black Friday rabattkod för spännande rabatter och erbjudanden.)

Black Friday är en tradition som kommer från USA och som fick fotfäste i Sverige på allvar år 2013. Det året var det flera elektronikbutiker som gav sina kunder mycket stora rabatter på utvalda varor. För det är precis vad Black Friday handlar om. Att ge rabatter och erbjudanden utöver det vanliga.

Sedan 2013 har intresset för Black Friday ökat mycket stort och inte minst inom E-handeln. Bara tre år efter att dagen började uppmärksammas i Sverige har den etablerat sig som en extremt viktig shoppingdag för E-handlarna.

I och med att fler företag tagit till sig denna tradition har även intresset hos konsumenterna blivit allt större. Utanför fysiska butiker är det inte ovanligt att det skapas långa köer en stund innan dörrarna öppnas. Hos E-butikerna blir rabatterna offentliga vid midnatt vilket gör att många kunder väljer att sitta uppe på natten för att ta del av de allra bästa erbjudandena.

Tre tips inför Black Friday

  • Planera dina inköp

Det finns två begränsningar som gör att du kan missa det bästa erbjudandet.  För det första antal produkter som finns i lagret hos E-butiken. För det andra den tid som rabatten ges. Det är nämligen inte alltid som rabatten ges under hela dagen. En del E-butiker växlar erbjudanden under dagen.

Med andra ord, planera dina inköp i tid så du kan koncentrera dig på shoppingen när väl fredagen kommer.

  • Häng på låset

Har du möjlighet att vara uppe vid midnatt så ta tillfället och var bland de första som få se de olika rabatterna hos E-butikerna. En del butiker ger ”presenter till 100 första kunderna” eller liknande erbjudanden. Så oavsett om du vill handla i en fysisk butik eller online är en rekommendation att ”hänga på låset”.

  • Kombinera med rabattkoder!

Ofta går det att få ännu billigare produkter genom att kombinera rabatterna på Black Friday med rabattkoder hos de olika E-butikerna. Fri frakt, vara på köpet eller kanske procent på hela köpet? Se över utbudet av rabattkoder och pressa det låga priset ytterligare.

Happy Black Friday – Eller vad säger man?