Hitta bästa matkassen 2023

Matkassar har tagit hela Sverige med storm och 2023 blir det året som de allra flesta hushåll provar matkasse för första gången med tanke på situationen som råder. Matkassar finns i flera olika inriktningar, allt från viktnedgångs-inriktade till helt gluten- och laktosfria. Det finns allt från välkända svenska leverantörer till små utländska uppstickare på den svenska marknaden och de allra flesta leverantörer erbjuder lockande prova-på-rabatter. Nedan listar vi några av de kändaste matkasseleverantörerna samt listar tillfälliga rabattkoder som vi har hittat. Vill du hitta ett större utbud av matkassar så kan vi rekommendera Matkassen.nu. Här hittar du ett brett utbud av olika typer av matkassar. Läs mer om veganska, vegetariska, ekologiska och andra typer av matkassar som du enkelt kan jämföra.

Linas matkasse rabattkod

★★★★☆ (4.5 av 5)
Linas matkasse är en utav sveriges äldsta leverantörer av matkassar och även den som är mest välkänd.

Bästa matkassen 2018!
Goda recept & bra variation
Bra priser & utbud


★★★★☆ (4.5 av 5)
Samarbetar med odlare över hela Europa för att leverera säsongens ekologiska varor. Inget rött kött i deras kassar och är 100% ekologiskt.


Goda recept
Veganska alternativ
100 % Ekologiska råvaror


★★★★☆ (4 av 5)
GI – Boxen erbjuder matkassar som är planerade utifrån råvaror med lågt glykemiskt index som ger ett jämnare blodsocker och en längre mättnadskänsla.


Enligt GI-metoden
Färdiglagade & nyttiga
Daglig kostcoaching
Viktnedgångsinriktad


★★★★☆ (4.5 av 5)
Middagsfrid var den leverantör som var först ut på marknaden med färdigplanerade rätter.


Kött & fågel alltid svenskt

Bäst i test 2021
Bra priser & utbud
Goda och lättlagade
Lakto-ovo-vego


★★★★☆ (4 av 5)
Maten kommer direkt från kedjan City Gross som är en utav de största dagligvarubutikskedjorna i Sverige.


Billigaste matkassen 2017!
Godast recept & bra variation
Exklusiv viktnedgångskasse
Från 29kr per portion


★★★★☆ (4 av 5)
Erbjuder matkassar i tre olika storlekar med bra variationer på rätterna.


Bra utbud & variationer
Endast svenskt kött & kyckling
Bra priser


Vad är en matkasse?

En matkasse innehåller råvaror och ingredienser som levereras hem till dörren eller i vissa fall till en närmaste upphämtningsställe. Råvarorna som man får är ingredienserna till medföljande recept som man får av leverantören. Tanken med matkasse är att underlätta matlagningen och vardagen för människor genom att man får hem maten och slipper åka onödiga turer till butiken vilket gör att man sparar både tid, pengar och på mijön.

Finns det alternativa matkassar?

Det är från leverantör till leverantör, men de allra flesta erbjuder någon form av vegetarisk alternativ. Vissa leverantörer kan även erbjuda veganska, flexitariansk, glutenfri, laktosfri, LCHF eller helt enkelt en matkasse med nyttigt innehåll.

Kan jag beställa annat med min matkasse?

Det krävs ofta att man har basråvaror hemma så som smör, olja, salt, peppar och andra tillbehör. Vad som förväntas att du har hemma brukar oftast framgå men många leverantörer erbjuder även möjlighet att köpa till kryddor och diverse tillbehör som kan behövas för att tillaga efter deras recept. Oftast kan du även köpa fruktkorg eller salladskassar som tillval.

Finns det fler matkasseleverantörer?

Just nu finns det ett tjugotal kända leverantörer av matkassar i Sverige. Dock så får vi även många nya, utländska aktörer som vill slå sig in på den svenska marknaden. Det kan även förekomma mindre, lokala aktörer på marknaden som endast kör ut inom en viss radie. Hos Hittamatkassen kan du hitta fler leverantörer av matkassar som finns på den svenska marknaden.

Hur fungerar leveransen av maten?

Välj önskad matkasse hos leverantören

Välj önskad leveransdatum – Du får samtidigt välja hur ofta du vill ha leverans och om du vill ha prenumeration eller endast beställa en gång.

Maten packas på leveransdatumet och körs till dig i en kylbil. Du får sms med påminnelse innan leverans.

Maten levereras hem till dig. Du får även sms och samtal precis innan leverans om förväntad leveranstid.