Belopp:
Längd:
Visa mer resultat

Behöver du låna pengar?

Söker du lån? behöver du ett lån med låg ränta eller ett sms lån med direkt utbetalning till exempel? Vi på Rabattkodsidor.se hjälper till genom att samla alla leverantörer på en och samma sida. Till skillnad från våra konkurrenter erbjuder vi även hjälp och information om lånen. Du kan därför kontakta oss så svarar vi på eventuella frågor. Vad ska man tänka på? Hur betalar man tillbaka? Hur fungerar ränta och amorteringar?

Visste du till exempel att du i din deklaration kan göra avdrag för räntekostnader? Har du stora lån eller hög ränta kan detta spara dig tusenlappar som du då får tillbaka på skatten.

Att låna pengar kan innebära ekonomisk lättnad för många om något oväntat hänt som gör att man plötsligt drar på sig utgifter man inte räknat med. När man hamnar i den situationen är det värt att verkligen undersöka vilket lån som är bäst för sig. Kan man ska man försöka undvika SMS-lån, eller så kallade snabblån, men i vissa fall kan sådana också vara bra. Många leverantörer av snabblån erbjuder en räntefri första månad vilket innebär att du inte behöver betala någon ränta på lånet om du betalar tillbaka hela summan inom en månad.

Letar du bolån eller billån finns lösningar för sådant, och leverantörer så som Lendo erbjuder bra tjänster för att hitta ett privatlån som passar just dina behov. De flesta låneförmedlarna idag erbjuder endast jämförelser av privatlån, men det finns också alternativ på marknaden som Lånekoll.se som låter dig jämföra både privatlån och bolån.

Snabblån och sms-lån

Snabblån, eller så kallade SMS-lån är en lånekategori som innebär att man lånar en mindre summan pengar. Ofta mellan 1.000 och 50.000 kr och dessutom under en kortare period. Någon månad eller så brukar vara standard. Dessa lån kan vara räntefria om man betalar tillbaka samma månad eller inom en avtalad period men de kan också ha väldigt hög ränta på flera hundra procent. Man bör helst undvika att ta snabblån i första hand men blir man tvungen att ta det så bör man aldrig låna mer än vad man verkligen måste. Se också till att välja rätt SMS-lån då vissa faktiskt kan vara bra. Hittar du ett räntefritt lån är det att föredra givetvis.

Snabba utbetalningar

Snabblån kan vara väldigt bra på det sättet att du ofta kan få pengarna på bara någon timma efter att du godkänt ansökan. Har man behov av snabba pengar så kan man ta sms lån med direkt utbetalning. Du får beloppet du vill låna insatt på ditt konto inom någon timma i vissa fall men ibland kan det till och med gå ännu snabbare än så. Vissa långivare är dock långsammare och det kan dröja några dagar. Var nog med att kontrollera utbetalningstiden ifall du är i behov av en snabb utbetalning.

Direktutbetalning

Många långivare som erbjuder snabblån och kontokrediter använder idag Trustly för att möjliggöra direktutbetalningar till sina kunder. Dessutom har en del börjat implementera Swish för att göra utbetalningarna ännu enklare och snabbare.

När du ansöker om ett lån med direktutbetalning kan det i vissa fall ta upp till två timmar innan du får tillgång till pengarna, men oftast sker utbetalningen inom så lite som 15 minuter. För att kunna ta del av denna snabba service är det dock nödvändigt att du har ett bankkonto hos någon av de större bankerna såsom Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank eller Danske Bank. Att kunna låna pengar snabbt är bra vid oförutsedda utgifter eller akuta ekonomiska behov. Men du ska vara medveten om att långivarnas räntor och avgifter är extremt dyra jämfört med andra typer av lån.

Lån utan UC

Har man betalningsanmärkningar kan det vara svårt att få lån bara för att det syns i en kreditupplysning från UC. Långivare av snabblån kan dock godkänna lån utan UC då de istället baserar lånet på din framtida betalningsförmåga. Vill du låna utan UC kan detta således vara din väg till ett lån. Var noga med att inte låna mer än du absolut måste dock. Du måste kunna betala tillbaka lånet och att hamna i en skuldfälla är inte bra. Ta bara lån om du har råd att betala tillbaka.

Billigt lån

Som vi nämnt ovan kan vissa långivare de dig väldigt låg ränta om du betalar tillbaka inom en månad eller liknande. Dessa typer av lån är bättre än andra snabblån eller sms-lån just för att man då slipper de höga räntorna och man kan på så sätt få ett väldigt billigt lån. De kan göra att man kan klara ekonomin utan att det behöver kosta alldeles för mycket ifall man har fått oväntade utgifter.