Tidigare rabattkoder & kampanjer hos Calixter

10% på allt

Följ Calixter på instagram och få 10% rabatt.

Vill Du Dekorera Ditt Hus? Vi Kan Hjälpa

Interior Design är inte alltid så lätt som det ser ut för vissa människor. Oftast har du bara ingen aning om var du ska börja.

EN bra sak att sikta på när man utformar ett rum är att skapa en stämning. Tänk på den stämning du vill projicera när du väljer objekten för att möblera det rummet. Om du vill ha en lugn, lugn stämning för rummet, gå för mjuka, varma färger.

En bra sak att komma ihåg med inredningsdesign är att sätta i unika färger och mönster. Mönster och textur accent olika ytor, såsom glas och trä, samtidigt dra uppmärksamheten till attraktiva Detaljer. För en mer samtida rum, olika texturer och mönster är nödvändiga.

Designa ditt kök med rätt inredning

Om du omdesignar ditt kök, tänka utanför boxen när det gäller att motverka toppar. Granit har alltid varit populärt, men intressanta material som trä och kork kan fungera bra också. Dessa alternativ kan vara mer kostnadseffektivt, och lägga till en unik känsla till ditt kök också.

Var kreativ med tavelramar. De bör matcha utformningen av rummet. Du behöver inte placera dem som alla andra gör. Dessa kan placeras i olika vinklar för en unik effekt. Att använda sig av omgivande vita rymden kan skapa några intressanta effekter och även ändra stämningen i ett rum.

När du förbereder dig för att inreda ett rum, anser dess syfte noggrant. Du måste ta hänsyn till hur många människor utrymmet behöver för att passa, och vad dessa människor kommer att göra medan de är i den. Håll dina nära och kära i åtanke när du planerar ditt vardagsrum design, och när du ändrar sovrummet, gör bara dig själv och din partner den viktigaste prioriteringen.

Ha en stil i åtanke när du utformar dina rum. Visst, det kan vara trevligt att ha en design besökare kommer att gilla, men det är du som måste bo där. Om vad du vill är specifika element som fancy kudde eller nautiska objekt att dekorera dina rum, gå för det. Även om du ångrar dig, kan du bara ändra vad som har gjorts och börja om igen.

När du gör planer för ommöblering, förbli realistisk. Du vill att din inredning för att återspegla din personlighet, men försök att hålla sig borta från något alltför udda eller bisarrt. Om du ska sätta ditt hem till försäljning inom en snar framtid, då kan du med skum inredning förhindra potentiella köpare från att köpa ditt hem. Genom att se alltför personliga detaljer är lätt utbytbara, kan du bevara ditt hems andrahandsvärde.

Utgör en samling. EN samling saker är helt enkelt 3 eller fler av ett slag. Om du har tre vaser, som är en samling. Om du äger tre eller flera konstverk, som anses vara en samling. Sätt din samling i en grupp för att skapa en attraktiv display, och det kan också fungera som ett konversations stycke.

Tänk på hur du rör dig när du möblerar

Glöm inte vardagsrums trafiken när du placerar möbler där. Du kommer att vilja göra tillräckligt utrymme för dina möbler för att passa in i rummet så att människor kan gå runt bekvämt. Du vill undvika att en trafikstockning inträffar.

Mattor kan ändra utseendet på ett rum. Det är dock viktigt att mattan passar ordentligt i rummet. För större rum, se till att mattan är tillräckligt stor så att den inte ser konstigt ut i rummet. Dessutom, mindre rum kräver små mattor eftersom du vill undvika för mattan att överväldiga rummet. Calixter vet vad som krävs och du handlar det hos oss.

Tänk på hur lång tid du kommer att vara i ditt nuvarande hem när du gör planer för inredningsprojekt. Om du kan sälja ditt hem på mindre än fem år, bör du överväga nytt dekorera i neutrala färger. Något som tilltalar dig kanske inte vädja till någon som funderar på att köpa ditt hem.

Se till att du hänger din teckning på rätt höjd. Många inredningsarkitekter råda dig att hänga konstverk ca. 15 cm ovanför baksidan av en soffa eller fåtölj.

Se alltid till att skapa balans och harmoni med din inredningsdesign. Till exempel, om din eldstad är ganska modern, en antik soffa kanske inte fungerar bra i samma rum. Det är bäst att välja ett allmänt tema för att säkerställa din design kommer att vara sammanhängande.

Använd en tak färg som är två nyanser ljusare jämfört med rums väggarna. Om du inte gör detta, efter ett tag kommer rummet börjar kännas som om du är i en låda och kan känna lite kvävande. Ljusa tak öppnar upp utrymmet och ger det en mer expansiv känsla.

Om du vill lägga till en känsla av Prestige till ett utrymme kan du lägga till en gjuten bokhylla. Denna inställning kan också lägga finess, oavsett om du väljer att lägga till ett komplett bibliotek eller ett uppslagsverk i inredningen. Även böckernas omslag och ändar bör samordna med ditt rums färgschema.

Ljusinsläpp fräschar upp ett helt rum

Ett förslag för att liva upp äldre rum är att installera ett takfönster. Ett takfönster kan öppna upp mörka områden och ta in välbehövligt ljus. Moderna Skylight företag gör innovativa mönster som kan förvandla dina rum.

Om ditt hem känns litet och trångt, ta reda på om du kan höja taken. Om din vind är oanvänd, Tänk på att ta ut för att höja dina tak. Högt i tak speglar också mer ljus från Calixter, vilket gör att rummet verkar ljusare samt.

Använd dekorativa korgar för att lagra badrum objekt. Det finns många olika typer av korgar som kommer att ge dig extra lagringsutrymme. Du kan använda en korg nära ditt badkar för rullade handdukar inuti eller tidningar. Du kan också hänga dem från väggen och eller placera dem under din fåfänga.

När du renovera rummen själv, måla innan du byter någon bricka eller mattor. Detta bidrar till att minska risken för färg spill på din nya matta. I slutändan, gör alltid målningen först så att du inte tvingas att köpa något två gånger.

Välj rätt gardiner

Dina gardiner och persienner bör matcha rummets övergripande utseende. Moderna persienner ihopkopplade med Vintage-gardiner kommer inte att flöda ordentligt. Du bör också se till att de matchar med resten av rummet inredning.

Denna inrednings teknik är rolig att inkludera hela familjen. Köp några unika ramar som du kan hänga på ditt konstverk i. Du kan måla eller lägga till egna konstverk att sätta i dem. Om du är bra på konst, kan du komma med vackra konstverk från Calixter utan att behöva betala för dyra konstverk.

Tillbringa gott om tid med tanke på färg och tyg val för din design. Eftersom du kommer att leva i detta hem, är det alltid bäst att ta extra tid och få dessa viktiga detaljer rätt första gången.

Glöm inte väggarna när du arbetar på inredningsdesign. Lägg till lite konst till utseendet på rummet. Se till att teckningens färger är korrekt balanserade med dina möbler. Svart sammet målningar är inte ett dåligt utseende i ditt rum och bör undvikas.

Du bör nu beväpnad med tips som kan hjälpa dig kan göra för att ditt hem en mer njutbar plats att leva.